Hamilelikte Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir? - Jineart

Hamilelikte Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Popüler Bloglar

Epilepsi Hastalarında Hamilelik

Hamilelik Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte suyun erken boşalması nedir? Neden olur?

Hamilelikte Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte anne adaylarının en çok çekindiği konulardan biri spor yapılıp yapılamayacağıdır. Pek çok anne bebeğine ve kendine zarar vermekten korktuğu için hamileyken hareket yapmaktan çekinir ancak annenin sağlıklı bir hamilelik geçirmesi ve rahat bir doğum yapmasını için egzersiz yapması önemlidir. Ancak hangi sporun yapılacağı egzersizlere nasıl başlanacağı ve en önemlisi doktordan sakıncalı olmadığına dair bilgi alındıktan sonra tüm bu sürece başlamalıdır.

Fiziksel açıdan sağlıklı ve güçlü olmak vücudumuzun doğum gibi zorlanabileceği olaylara karşı direncini arttırır.Kimi anne adayları çevreleri tarafından olabildiğince az hareket ettirilmeye çabalanırlar, kimisi de temkinli olmak uğruna gün içinde hareketlerini minimuma indirmeye çalışır. Oysa hamilelikte önemli olan minimum hareketi sağlamak değil, bilinçli bir şekilde hareket etmektir.

Sakıncalı bir durum gözükmediği müddetçe anne adayı haftanın en az beş günü günde 30-40 dakika kadar tempolu yürüyüş yapmalıdır bu yürüyüşler anne adayına hamilelik sürecinde kolaylık sağlayacaktır.

Anne adaylarının hamilelikleri sırasında en fazla şikâyetçi olduğu konu bel ve sırt ağrılarıdır bu sebeple ilk üç aydan sonra bu ağrıların başladığı dönemde anne adayı bel ve sırt egzersizleri yaparak bu ağrıların önüne geçebilmektedir. Anne adaylarına 3-6 aylık dönemde önerilen diğer spor dalları ise yoga ve pilatestir.

Kilo alımı hakkında endişeleniyorsanız hareket etmenin zamanı! Araştırmalar gösteriyor ki hamileliği süresince egzersiz yapanlar yaklaşık 7 kilo daha az alıyor. 

Daha fit bir görüntünün yanında daha sağlıklı bir vücuda sahip olacak, vücudunuzdaki değişimlerin psikolojinize negatif yansımalarını da engellemiş olacaksınız. Özellikle son dönemde artan bacak şişmeleri ve ödem sporla önlenebilir. Yine son dönemde kapınızı çalabilecek uykusuzluk içinse çözüm çok basit: Spor! Yüksek gebelik şekeri (gestasyonel diyabet) ve östrojen hormonunun artmasıyla gelişebilen kabızlık, gebelik durumunda oluşabilecek bazı sağlık problemleri sporla kontrol altına alınabilirken ruh sağlığınız için de spor birebir. Gebelik boyunca normalde olduğunuzdan daha hassas, daha duygusal ve daha çok ağlama isteği duyuyorsanız endişelenmeyin, bunlar gebeliğin oldukça olağan etkileri. Sporun hem psikolojik hem fiziksel açıdan sağlığınıza etkilerini fark ettikçe şaşıracaksınız.

Unutmayın!

Sağlıklı anne, sağlıklı bebek demektir.

Site by  Black Cap Media.