Hafta Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir? - Jineart

Hafta Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hafta Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Popüler Bloglar

Epilepsi Hastalarında Hamilelik

Hamilelik Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte suyun erken boşalması nedir? Neden olur?

Hafta Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

1.Hafta

Adet kanamanız başladı.Bu adet kanaması, bu ay gebelik olursa, göreceğiniz son adet kanaması olacak ve hatırlamanız daha kolay olacağı için bu son adet kanamanızın ilk günü gebeliğinizin başlangıcı olarak hesaplanacak. Gebeliğinizin 1. Haftasındayız. Henüz gebe değilsiniz ama bu ay gebe kalırsanız ya da döllenme olursa, bu haftayı gebeliğiniz ilk haftası sayacağız. Bu haftada döllenecek olan yumurtanız, yumurtalıklarınızda olgunlaşmaya başlayacak.Tıbbi gebelik haftası Son Adet Tarihinizin ilk gününe göre hesaplanır. Gebelikte yapılacak testler, sizde ve bebekte ortaya çıkan değişikliklerin yorumlanması ve muhtemel doğum tarihiniz her zaman Son Adet Tarihinize göre hesaplanır. Gebelik son adetin başlangıcından itibaren 40 hafta sürer.

2. hafta

Anne adayının yumurtalıklarda yumurta hücresi gelişimi devam etmektedir. Aynı sırada anne rahmin de rahim zarında kalınlaşma başlamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embriyonun anne rahmine rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır.
Çoğu zaman her adet döneminde sadece 1 yumurta büyür ve çatlar. Bazı anne adaylarında birden fazla yumurta gelişimi olabilir. Bu durumda ikiz ve üçüz gebelikler karşımıza çıkar.

3. hafta

Beklediğiniz adete 1 hafta var. Gebeliğinizin 3. Haftasındayız. Bu haftada vücudunuzda çok önemli bir buluşma gerçekleşiyor. Bir sperm yumurtanızın dış kabuğundan girerek O’nu döllemeyi başardı. Biyolojik açıdan bakıldığında, döllenme yaşamın başlangıcı kabul edilir. Eğer döllemeyi yapan sperm hücre eşey kromozomu olarak X kromozomunu taşıyorsa bebeğiniz kız, Y kromozomunu taşıyorsa bebeğiniz erkek olacak. Döllenmenin 2. Gününde yumurta etrafındaki hücreler yok olur ama dış kabuk hala embryoyu korumaya devam etmekte ve yol üzerinde, rahme ulaşmadan, yanlışlıkla tüpte yuvalanmasını engellemektedir. Döllenmeden den 3 gün sonra, embryo hala tüptedir ve 12-16 hücreli bir top şeklindedir. Döllenmeden 4 gün sonra, bu hücre topu, tüpteki yolculuğu tamamlayarak, rahime ulaşır).Döllenmeden 5 gün sonra embryo rahime ulaşır.
Anne Adayı
Bu aşamada herhangi bir fiziksel ya da ruhsal değişiklik yoktur. Yalnız implantasyon (rahme tutunma) esnasında bazen hafif bir lekelenme şeklinde kanama olabilir.

4. hafta

Adetiniz gecikti. tebrikler
Döllenmeden ortalama 8 gün sonra, hcg (human chorionic gonadotropin) adı verilen bir hormon plasentadan üretilmeye ve kana salgılanmaya başlarlar. Bu hormon kanda ve idrarda tespit edilebilir ve gebelik testleri, kanda veya idrarda bu maddeyi saptamayı sağlar. Yuvalanma tamamlandıktan sonra, embryo rahim iç tabakası içinde gelişimine devam eder. Rahim içerisine embrıyo gömüldükten 10 gün sonrasında bebeğin kalp atımı başlayacak.
Anne Adayı
Anne adayında bazı fizyolojik ve ruhsal değişiklikler olur. Bu aşamadaki belirtiler adet öncesi belirtilerle hemen hemen aynıdır. Adet gecikmesi, adet görecekmiş gibi belirtiler,lekelenme tarzı kanama,baş ağrısı,bel ağrısı,ruh hali değişiklikleri ( sinirlilik, aşırı duygusallık, hassasiyet) halsizlik, yorgunluk ve göğüslerde hassasiyet bulunabilir.

5. hafta

Bu hafta, bebeğimiz yerleştiği yuvasında, tüm hızıyla büyümesine devam ediyor. Bir susam tanesi boyutuna ulaştı. Bu haftada kalp, odacıklara ayrılıp, atmaya ve kan pompalamaya başlayacak. Bu haftada gebelik kesesi ultrason ile görülebilir. Ancak bebek kalp atımları için bir hafta daha beklemek gerekir çoğu zaman. Embriyo adı verilen bebek bu haftanın sonunda 1.5- 2 mm boyundadır. Bebeğin beslenmesi için gerekli olan oksijen ve besin taşıyacak olan göbek bağı oluşmaya başlar.Bu haftanın sonunda bebeğin kan hücreleri oluşmuştur ve hücreler arasında kanallar oluşturmaya başlamıştır.Anne Adayı, Sık idrar, sık acıkma,yorgunluk, halsizlik, uykuya eğilim,göğüslerde dolgunluk, hassasiyet,bulantı kusma,yiyeceklere ilginin değişmesi görülebilir.

Site by  Black Cap Media.